четвер, 6 жовтня 2016 р.

Наші права в мандрах життя



 В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей пройшов День інформації «Наші права в мандрах життя». Учасниками інформаційно-правової години «Подорож країною Закон» стали учні 4 класу СШ№1. Бібліотекарі запросили малечу здійснити подорож  правовою державою. Назву свою країна отримала через те, що її жителі і гості не тільки дотримуються законів, а ще й вивчають їх.
 Школярі обговорювали такі важливі і актуальні питання, як: «Хто я?», «Які мої права і обов'язки?», «Про що написано в Декларації і в Конвенції прав дитини?». В ході заходу всі разом думали і міркували над багатьма філософськими питаннями. Наприклад, про те, від кого залежить щасливе майбутнє людства? Що необхідно зробити для цього кожній людині?
 Серйозній розмові несподівано завадила Баба-Яга, яка з'явилася з Казкової країни. Вона розповіла присутнім, що в її казках права є тільки у дорослих, а казкові дітки ні про які права навіть і не чули, та у них цих  прав просто немає! Щоб довести Бабі Язі, що всі діти мають рівні  права, учасники заходу відповідали на питання правової  вікторини «Твої права та казкова країна».  Дітлахи обговорили порушення прав після інсценівки казки «Червона шапочка», мультимедійної презентації «Всі мають права», відеовікторини «Знай права», а також не забули і про свої обов’язки.
 Для школярів міста відбулася презентація книжкової виставки-інсталяції «Закон і діти», біля якої  бібліотекарі провели огляд літератури  «Дитина має право».     Користувачі  «БібліоІнтернетом» стали  глядачами слайд-шоу «Дитячі права у мультяшках»
День інформації  пройшов цікаво і змістовно. Відвідувачі книгозбірні залишилися дуже  задоволеними.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар