середу, 18 січня 2017 р.

Зима прийшла на Україну, принесла радощів торбину






 Різдво, святки – це період зимових свят, що користується особливою шаною і любов’ю українців. З давніх-давен і до наших днів збереглися різдвяно-новорічні обряди, що розповідали про народження Христа.
 Юних користувачів Тростянецької районної бібліотеки для дітей, дітей групи «Ромашка» ДНЗ «Калинка»,  очікувало безліч несподіваних відкриттів під час народознавчих візерунків «Зима прийшла на Україну, принесла радощів торбину», адже вони не лише дізналися  про традиції пращурів, а ще й мали нагоду розказати колядки, щедрівки, засівальницькі  віншування та багато іншого. На заході звучали прислівя, приказки, пісні, в які втілилися втілилися досвід і мудрість, духовне багатсво українського народу.
 Діти були в  захваті  від перегляду лялькової  вистави «Супер колобок»», яку для них підготували члени лялькового гуртка книги «Світлячок» Марія Кулініч, Катерина Борисенко, Дарина Голікова та Катерина  КУліченко.
 До уваги маленьких читачів була представлена книжкова виставка-заохочення «Зимові народні свята та обряди», література з якої дає можливість дізнатися про історію виникнення різдвяних свят, новорічні традиції, звичаї та обряди українського народу.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар