четвер, 26 січня 2017 р.

Понад Крутами вічність у сурми сурмить


29 січня-річниця бою під Крутами - подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності  молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
 До річниці бою під Крутами працівники Тростянецької районної бібліотеки для дітей провели в ЗОШ№4  урок історичної правди  «Понад Крутами вічність у сурми сурмить». В приміщенні школи  зібралися учні 9-10-х класів, яким не байдужа пам'ять про полеглих героїв Крут.
 Бібліотекар повернула із забуття імена тих героїв, що залишилися невідомими  і донесла до свідомості кожного школяра велич подвигу героїв Крут. Розповідь не залишила байдужими ні школярів, ні педагогів. За допомою фільму “Легенда про студентське військо”, фотопрезентації “Крути”, пісень, підлітки перегорнули незабутню сторінку історії свого народу.
 Учні декламували поетичні твори, присвячені юним звитяжцям, а наприкінці заходу присутні  вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання
 Бібліотекар  ознайомила старшокласників з виставкою-реквієм «Згадаймо юність, що горіла в Крутах», література з якої допоможе юним патріотам знати істинну історію, любити свою країну, зберегти пам’ять про героїчні подвиги юнаків України.








Немає коментарів:

Дописати коментар