пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Герої-вам честь і хвала, ніколи в віках не померкне вона



 21 листопада-День Гідності та Свободи. 21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.
 Напередодні річниці знаменної дати Тростянецька районна бібліотека для дітей провела для учнів 8-б класу СШ№5 годину-спогад «Герої-вам честь і хвала, ніколи в віках не померкне вона». Ведуча розповіла про трагічні події листопаду 2013-лютого 2014 років, про жорстокий розгін  мирного протесту студентської молоді проти припинення підготовки до підписання угоди про Євроінтеграцію, про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було - життя, залишивши у скорботі не лише рідних і близьких, а й всю Україну.
 Учасником тих буремних подій був і гість заходу, наш земляк-Олександр Миколайович Савченко, емоційна і відкрита розповідь якого, не залишила байдужим  жодного учня. Він поділився своїми спогадами, емоціями, враженнями  від пережитих подій на Майдані, де патріоти гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
 Захід супроводжувався  презентацією «Майдан.Україна.Шлях до Європи» та фільмом «Революція гідності».
 Книжкова виставка-пам’ять «Шляхом гідності і свободи»», познайомила школярів з книгами та матеріалами,  на сторінках яких-і відтворення історичних подій осені-зими 2013-2014 років, і імена героїв "Небесної Сотні", і кращі світлини Революції Гідності.
 В кінці заходу всі присутні написали побажання нашій любій Батьківщині і прикріпили  їх на  карту України.
 Зустріч у Тростянецькій районній бібліотеці для дітей - нагадування учням про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв!







Немає коментарів:

Дописати коментар