понеділок, 6 листопада 2017 р.

З рідним словом міцніє держава




 Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови. До цієї дати Тростянецька районна бібліотека для дітей запросила своїх користувачів, учнів 3-б класу СШ№5, до читальної зали книгозбірні на День інформації «З рідним словом міцніє держава». Для дітей був проведений літературний сундучок «Українську мову знай-гарно й чемно розмовляй».
 Працівники бібліотеки розповіли про складний і тернистий шлях української мови до її визнання і становлення, про важливе значення мови в житті людини.
Діти вирушили в похід за знаннями до Країни мовних цікавинок, де змагалися у конкурсах: «Розгадай слова», «Чи уважний ти?», «Аукціон домислів», «Мовні перлини». На заході лунало поетичне слово про рідну мову під час поетичної хвилинки «Лунай, величне наше слово!» Діти  співали українських пісень, виконували українські танці. Допитливі читачі розгадували кросворди, ребуси, шаради і головоломки.
 Багато цікавого про українську мову юні мовознавці дізналися з мультимедійної презентації «Скарби рідної мови».
 Всі разом  здійснили подорож по книжковій виставці-рекламі  «Рідна мова з пісні і любові», біля якої був проведений огляд літератури «Рідна мова. Крапка. Українська».
Користувачі  Бібліо-Інтернетом здійснили віртуальну подорож «Мандрівка у країну писемності» та стали учасниками  літературного дивосвіту «Фразеологічні ігри Діда Буквоїда».
 Під час Дня інформації бібліотекарі закликали користувачів шанувати і любити рідну мову, піклуватися про неї, захищати, розкривати для себе її велич й могутню силу.









Немає коментарів:

Дописати коментар