вівторок, 10 квітня 2012 р.

Квітуй під сонцем Тростянець, в ім’я любові і добра.

       Зберегти і примножити історію народу і родоводу, відродити найдорожче – забуте слово, прислів’я чи приказку,  мелодію материнської пісні, бабусину колядку чи щедрівку, зберегти вишивки, звичаї, традиції, обряди та історичні нариси про край – є пріоритетними у роботі бібліотеки для дітей. Адже це дає кожній дитині можливість краще пізнати свій народ, свою землю, навчає свято берегти і передавати із покоління в покоління все, що створили наші предки, сприяє вихованню патріотичних почуттів до малої Батьківщини. Недаром говориться,що хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього.
  Для учнів 5 – 8-х класів Смородянської школи працівниками бібліотеки Гладун В.В., Бруєвою В.В. був проведений День краєзнавства  Квітуй під сонцем Тростянець, в імя любові і добра. Відбулась презентація виставки – експозиції Тростянець – яскрава квітка у вінку Сумщини”. Далі учасники дійства  здійснили віртуальну мандрівку різними епохами нашого міста, походили вулицями міста,    помилувались  його архітектурою, парками, захоплювались неповторною красою міськихє краєвидів – адже саме тут живе вічна душа міста, його духовна аура.

       Діти взяли активну участь у краєзнавчій вікторині Відкрий для себе рідне місто”, прослухали вірші про Тростянець, переглянули короткометражний  документальний фільм про наше чудове місто.



Немає коментарів:

Дописати коментар