середу, 25 квітня 2012 р.

Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди!


Природа – вічне джерело людської творчості, людського  мислення”
                                                                                            М.Рильський

       Поняття Батьківщина для кожного з нас повязане з образами нашої благословенної природи. Туманний ранок і осінній день, гречане поле  і літній нескінченний степ, солов’їний гай     і вишневий  садок – усе це зливається в єдиний образ рідного краю.

     “Природа! Ми нею оточені й охоплені – непереможно, нам ні вийти з неї, ані глибше в неї проникнути… вона вічно говорить з нами І не видає своїх таємниць…вона огортає людей темрявою і вічно пориває до світла…Вінцем її є любов” ,- наголошував Й.В.Гете. Природа і Вітчизна невіддільні. Знати, а тим паче берегти цей духовний союз – наш святий і непорушний обов’язок. Природа – наше національне багатство, треба любити землю, на якій ми народилися, бо тоді годі від неї чекати відповідальності. Порушення споконвічного живого єднання людини з природою таке ж протиприродне, як і порушення прадавніх народних традицій у сфері духовної культури.
      “Нехай земля квітує всюди – природу збережімо, люди!” під такою назвою пройшло літературне свято, на яке 25 квітня до районної дитячої бібліотеки завітали учні 5-а класу спеціалізованої школи №2. Підготували його і провели бібліотекарі Гладун В.В., Кулініч Р.М., Бруєва В.В. Мета заходу – розширити знання учнів про природу, її красу та багатство, навчити дітей захищати і берегти навколишнє середовище, виховувати любов і повагу до рідної землі. Гортаючи сторінки літературного свята, діти дізналися про забруднення повітря і річок,про те що природа карає нас за нерозумне ставлення до неї. Карає Чорнобилем, нітратами, парниковим ефектом, озоновими дірами, посухами, голодом, страшними хворобами, вкорочуючи віку людству. Школярі прослухали правила поводження на пророді, ознайомились з творчістю поетів і письменників, таких як Л.Костенко, М.Рильський, П.Усенко, О.Пушкін, М.Підгірянка, які в своїх творах оспівують красу і велич  природи. Для користувачів був  підготовлений перегляд літератури  Красою душу напоїти”, А також проведений бібліографічний огляд  літератури “Любімо світ, в якому живемо!”. В компютерному залі учні передивися слайд – шоу про охорону природи і прийняли участь у природничій вікторині “Зігріємо землю своєю любов’ю”.

Немає коментарів:

Дописати коментар