четвер, 19 квітня 2012 р.

Про що шумить Гетьманський парк


      Основне завдання Гетьманського національного парку – збереження цінних природних та історико – культурних комплексів і об’єктів, створення та розширення мережі оздоровчих і туристичних закладів, створення умов для організованого туризму, відтворення і раціональне використання природи Лівобережного лісостепу, а також охорона та відродження річки Ворскла. Унікальність Гетьманського національного парку полягає у тому, що тут збережено різноманітні типові ландшафти лісостепу-від низинних заплав сфангових боліт до реліктових корінних лісів.  Гетьманський парк створено для того, щоб зробити ці території справжнім діамантом Сумщини і центром зеленого та екологічного туризму області.


     19 квітня в районній дитячій бібліотеці для учнів шкіл міста була проведена екологічна мандрівка “Про що шумить Гетьманський ліс”. Бібліотекарі Кулініч Р.М, Бруєва В.В. розповіли користувачам історію створення парку, про назву парку, пов’язану зі славними козацькими традиціями Сумщини.  Учні дізналися про скіфські кургани,розташовані на території Зарічненської сільської ради, про флору і фауну Гетьманського парку. Багато видів тваринного і рослинного світів занесені не тільки до Червоної книги України, а ще й до Європейсього Червоного списку. 
       Діти взяли участь у вікторині “Природні чудеса Тростянеччини”, а також зацікавились матеріалами з перегляду літератури “Гетьманський національний парк – заповідна перлина Сумщини”.

Немає коментарів:

Дописати коментар