середу, 17 липня 2013 р.

Літні читання в парку


   Літо… Пора канікул і відпочинку, а який відпочинок без читання? Районна бібліотека для дітей щосереди обслуговує дітлахів міста в літній читальній залі під відкритим небом в парку з 10 до 13 години. На свіжому повітрі діти мають змогу не тільки погортати сторінки нових журналів, газет, книжок, а ще й досхочу погратися! Бібліотекарі Н.Бєльська і О.Колцун заохочували дітей до читання через веселу гру.         








  Так, 10 липня була проведена бібліорозвага «Відпочивай, але читати не забувай». Діти із задоволенням поринули в чарівний і неповторний світ книжкового царства. Юні тростянчани Колцун Артем, Політуча Юлія, Борисенко Ангеліна та Аня з задоволенням брали участь у грі «Дайте відповідь мені – правду я кажу, чи ні?» А потім обрали кожен собі по новенькому дитячому журналу, облюбували собі місце на дитячому майданчику і ну розглядати цікавинки в журналах! Працівники бібліотеки намагалися поспілкуватися з кожною родиною та їх дітьми, заохочували всіх до читання, грали в рухливі ігри. Читали всі бажаючі, навіть восьмимісячні Іванко та Марянко.
   А результат читань у парку – 8 новеньких читачів записалися до дитячої бібліотеки.
    17 липня бібліотекарі запропонували читачам журнальне асорті «Читай газети і журнали і ти щодня у курсі справи», яке провели неподалік спортивного майданчика у міському парку.
   Бібліотекар Н.Бєльська познайомила дітей з журнальними новинками, які є в бібліотеці, зазначила, що перша газета зявилася ще 1300 років тому в стародавньому Китаї, розповіла з якої мови до нас прийшло слово «преса» і що воно означає. Діти дізналися, що перші газети в Україні з’явилися у Львові у XVIII ст., а ще повідомила новину, що цього року святкує своє день народження журнал «Барвінок». Виповнюється 85 років від часу виходу в світ його першого номера.
   Найактивніші читачі бібліотеки – І.Петрик, Л. Євсюкова , І. Рагулін, І.Смілянський  та бібліотекар О.Колцун складали слогани про бібліотечні періодичні видання та рекламували їх перед перехожими парку. То тут, то там лунало: «Хто з Маляткомтоваришує, той ніколи не нудьгує», або «Якщо хочете більше знати, радимо “Яблуньку” читати» та ін. Веселий Ілля Петрик вигукував: «Чудова преса на всі інтереси».
   А закінчився захід веселими іграми «Веселі стрибуни», «Мумія», змаганням «Спритні хлопці».
   В цей день до бібліотеки записалося 6 нових користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар