четвер, 22 серпня 2013 р.

Прапор-символ нашої держави, він для всіх ознака сили й влади


    Прапор-це один з головних символів нашої країни. Кожна держава має свій прапор, гімн, герб.  Україна і український прапор нерозривно пов’язані. Прапор України-символ патріотизму і любові до Батьківщини, символ кожного громадянина нашої країни. День Державного Прапора України - свято, яке викликає у нас почуття гордості за свою велику країну, за наших славних співвітчизників.
    До дня Державного Прапора України в районній бібліотеці для дітей пройшов День інформації “Прапор-символ нашої держави, він для всіх ознака сили й влади”.
   Прапор - це державний символ, він є в кожної держави;
   Це для всіх ознака сили, це для всіх ознака слави.
   Синьо - жовтий прапор маєм: синє небо, жовте – жито;
   Прапор свій оберігаєм, він святиня,знають діти.
   Прапор свій здіймаєм гордо, ми з ним дужі і єдині,
   Ми навіки вже - народом, Українським, в Україні.
      Такими словами розпочала бібліотекар В.Гладун пізнавальну годину ”Державний прапор України- святиня нашого народу” для школярів міста, під час якої користувачі дізналися про історичне минуле українського прапора, чому прапор має синьо-жовтий колір,  яку роль відігравав  прапор у різні часи,а також згадали ті події, які супроводжували становлення прапора  в якості головного символу сучасної України. Діти з захопленням відповідали на запитання історичної  вікторини Символ свободи і незалежності”. Бібліотекар  провела бібліографічний огляд літератури Україно моя ,Україно! Мого серця струна золота!  біля виставки “Знамена й прапори через віки” присвяченій Дню Незалежності І Дню Державного Прапора України .
       Користувачі Бібліо-Інтернету в цей день мали змогу переглянути відеоматеріали про Україну і Державний Прапор України.
      Інформація  про нашу державу, її символи, викликали у дітей почуття гордості за свою країну і відчуття своєї (хай поки  й невеликої ) причетності до історії своєї Батьківщини.
 


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар