пʼятницю, 23 серпня 2013 р.

Україна лагідна і мила, водночас велична і проста

     День незалежності України - одне з наймолодших державних свят в нашій країні, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна . Від цієї дати веде свій відлік становлення української державності. У день Незалежності ми вшановуємо нашу Батьківщину, нашу країну з тисячолітньою історією і унікальною спадщиною, країну, що з’єднала безліч народів і культур. День Незалежності України – свято свободи, символ національного єднання та спільної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини.
       Напередодні Дня Незалежності України з дітьми міських шкіл у комп’ютерій залі районної бібліотеки бібліотекарем В.Гладун була проведена Інтернет-година “Україна лагідна і мила, водночас велична і проста”. Під час заходу діти  дізналися  про шлях українського народу до національно-державної незалежності, про день 24 серпня 1991 року, здійснили віртуальну мандрівку мальовничими куточками нашої  держави,”пройшлися” історичними місцями  столиці –міста-героя Київ.  Присутні з цікавістю переглянули мультимедійні  презентації “Краса моєї Вітчизни-незалежної України” та “Подорожуємо до 7 чудес України”, прослухали народні і популярні пісні про Україну у виконанні відомих співаків. Олексій Гальонко декламував вірші, присвячені нашій Батьківщині.
   До уваги присутніх була представлена виставка літератури Кольори моєї Батьківщини”,з якої присутні дізналися про видатних українців, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність  України,а також здійснили чудову мандрівку часом.
Правічна і нескорена земля
Хлібами сходить у прийдешню днину.
Допоки світить праведна зоря -
Шануймо Україну!




 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар