середу, 19 березня 2014 р.

Рідній Сумщині-75


   Сьогодні Сумщина – одна з провідних областей незалежної Української держави, вагома частка у її історії, культурі, економіці. 19 березня в області пройшов Єдиний урок «Рідній Сумщині-75». Не залишилась осторонь цієї дати і Тростянецька районна бібліотека для дітей.
    Батьківський край, рідна сторона ... Як багато значать у житті кожної людини ці слова, як багато говорять вони нашому серцю. Але щоб по-справжньому любити свій край, треба знати його історію. Любов до рідного краю, до землі, до людей, що її заселяють, є спільною турботою про те, щоб він був багатшим, красивішим, культурнішим.
   «Я до тебе, мій краю, моя Батьківщино, незрадливу любов крізь життя пронесу» - під такою назвою пройшов у бібліотеці День краєзнавства. В читальній залі зібралися ті, хто не байдужий до історії нашої Батьківщини, учні 6-А класу СШ№2. Для нашої області 2014 рік - ювілейний, їй виповнюється 75 років. . Багато яскравих сторінок з історії нашої області дізналися школярі з розповіді бібліотекаря Валентини Гладун під час Єдиного уроку «Рідній Сумщині-75!». Валентина Василівна ознайомила школярів з літописом історії нашого краю, сповненого багатьма важливими подіями, історією утворення нашої області, з традиціями, культурним надбанням Сумщини. Діти брали активну участь у вікторині «Краєзнавчі сходинки», пізнавальній відеогрі «Видатні постаті Сумщини». У виконанні всіх учнів класу звучали вірші про рідний край під час поетичної замальовки «Тростянець-рідне місто моє». Музична хвилинка «Сопілкою торкнусь я до душі», присвячена ювілею області, прозвучала у виконанні Владислава Самодая.
    Користувачі Бібліо-Інтернетом  взяли участь у краєзнавчому відеокруїзі «По рідному краю»

  Книжкова виставка «Наш край-історії скарбниця» познайомила з книгами, які охоплюють великий історичний період нашого краю,  а також з новинками
краєзнавчої літератури.









Немає коментарів:

Дописати коментар