четвер, 20 березня 2014 р.

Шевченкове слово у серці бринить


         2014 рік – рік Тараса Шевченка на Україні. Весь світ відзначає 200-річчя від дня народження Кобзаря – великого українського поета та художника. Не залишилась осторонь цієї важливої події і Тростянецька районна бібліотека для дітей. Адже  бібліотека є одним із основних закладів культури, що популяризує творчість Кобзаря та літературу про його життя та діяльність.   Школярі  5 класу ЗОШ№4 стали учасниками літературного калейдоскопу «Шевченкове слово у серці бринить», який пройшов в бібліотеці
    У святково вбраній залі біля Тарасової криниці урочисто звучала літературно-музична композиція «Шануємо тебе,Тарасе!». Гостя заходу, вчитель-пенсіонер Алла Іванівна Захарченко, розповіла учням про своє перше знайомство з творчістю поета та прочитала свої улюблені вірші Кобзаря. З її вуст поезія геніального поета лилась ніжно, душевно і водночас велично.
    Бібліотекар Ніна Бєльська познайомила дітей з маловідомими фактами з життя Т.Г.Шевченка та провела гру «Біографічний код», в ході якої присутні згадували  ту чи іншу дату з біографії поета.
      Зворушила глядачів сценка «Як Тарасик шукав стовпи, які підпирають небо», яку майстерно зіграли  юні актори школи. Учасники заходу підготували «Віночок Тарасових віршів». Виразно, емоційно декламували вірші Кобзаря Ліза Яценко, Аліна Немчина, Даша Бундич, Аліна Турчина, Світлана Березіна. На заході звучали пісні на слова поета, до уваги користувачів були представлені мультимедійні презентації.
       Бібліотекар наголосила, що барвистий світ Шевченкового слова вкотре хвилює душу, торкається серця і змушує захоплюватись його різноманітністю і красою. З творчості Шевченка ми черпаємо силу і віру у свій народ, щасливе майбутнє нашої Батьківщини.








Немає коментарів:

Дописати коментар