пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Виховуємо захисників природи


          З нагоди Міжнародного дня лісів працівники дитячої бібліотеки запросили учнів 3-а класу СШ№5 та співробітників Гетьманського  національного парку на екологічну казку «Пригоди в Еко-царстві, гетьманському державстві». Завітавши до бібліотеки, діти відразу потрапили до казкового лісу зі справжніми ялинками, звірятами, птахами. З інформаційними новинами «А у нас ліси небаченої краси» ознайомив присутніх Журавель (Валентина Гладун), який є символом Гетьманського парку. Він приніс на своїх крилах в Україну весну.
       Діти з задоволенням взяли участь у зоо-турі «Вухаті,хвостаті,пернаті мешканці Гетьманського державства», який залюбки прокоментували  начальник Тростянецького відділення національного  природного парку Микола Петрович Почкун  та провідний фахівець відділу екооосвіти Наталія Миколаївна Євдокимова.
      Крок за кроком читачі відкривали захоплюючий світ природи, вправляючись на швидкість у вирішення еко-завдань, які ставила перед ними бібліотекар Ніна Бєльська. Краще за всіх справилась з завданнями Аня Мархель, за що отримала заохочувальний приз: природничий календар.
    До дітей звернулася казкова Мудра  Сова (Валентина Гладун), яка дала кілька слушних порад щодо поведінки в лісі  та про те, наскільки важливо берегти легені нашої планети.
    Час промайнув непомітно, діти ще довго не розходилися, фотографувалися в чудовому казковому лісі, гортали сторінки книжок та журналів з перегляду літератури «Ліс-це диво! Ліс-це казка! Бережіть його, будь-ласка!».






Немає коментарів:

Дописати коментар