понеділок, 17 березня 2014 р.

По слідам героїв веселих книг


     Пригоди. Хто з нас не захоплювався читанням про непередбачувані пригоди людей? Саме любителів пригод, учнів 5-х класів СШ№2,запросили бібліотекарі на літературну подорож «По слідам героїв веселих книг». Мандрівники віртуально завітали в гості до відомого американського письменника Марка Твена та шведської письменниці Астрід Ліндгрен.
     Неможливо уявити собі дитинство без книг про пригоди Тома Cойєра та витівок малої Пеппі. Разом з Томом (О.Гостєв) та Пеппі (А.Баранік) дітлахи шукали скарб, ставали піратами, фарбували паркан, ходили задки, «вживали пілюлі круть-верть»,  навіть намагалися підняти коня. Юні читачі обмінювалися враженнями про прочитані книги, відгадували загадки від Пеппі Довгапанчоха, реготали над її витівками. Шукачі пригод інсценізували епізоди «Том фарбує паркан», «Пеппі пригощає друзів млинцями» та інші. А також складали сенкани про улюблених героїв.
      Спілкування протягом всієї подорожі було веселим, емоційним. Найактивнішими учасниками заходу стали Гостєв Олег, Євгенія  Придатченко,  Анжеліка Баранік, Гулько Артем, Аліна Карімова.
      Ніна Миколаївна закликала пошуковців :
«Побільше, друзі, книг читайте,
Це найсолодша серед зваб.
А ще, крім цього,пам’ятайте:
Книга-найцінніший скарб!»



Немає коментарів:

Дописати коментар