пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Читаючий дворик


   Зараз постійно йдуть розмови про те, що діти і молодь не хочуть читати. Це питання хвилює, в першу чергу, бібліотекарів. Тому вони шукають нові форми залучення дітей до читання. Однією з таких інноваційних форм роботи став "Читаючий дворик». Свято відкриття «читаючого дворика» відбулося на дитячому майданчику, в затишному дворику по вулиці Будівельній. На захід завітало більше 40 дітей та близько 30 дорослих. Розпочала свято ведуча Валентина Гладун з розповіді про нашу гордість  - Тростянецьку районну бібліотеку для дітей, яка, до речі,за підсумком роботи в 2013 році визнана кращою бібліотекою області. А потім діти на чарівному експресі відправилися в цікаву літературно -  ігрову подорож по імпровізованим залізничним станціям. Вони відвідали станцію «Літературна», де охоче взяли участь у літературних вікторинах «Книжкові лабіринти», «Бібліотечний ерудит». На станції «Загадкова» присутні відгадували загадки. Бібліотекар Валентина Бруєва чекала дітей на станції «Гумористична», на якій малеча відповідала на прикольні запитання. На станції «Пісенній»  присутні співали пісні з дитячих мультфільмів.
    Останньою була станція «Ігрова». Тут  маленьких читачів чекали ігри, конкурси, спортивні естафети, багато розваг і забав.  А в кінці програми діти продемонстрували свої спортивні таланти.
     Мешканці прилеглих будинків, перехожі були приємно здивовані,побачивши у дворі переносну виставку «Здивуй батьків-прочитай книги»  з яскравою цікавою літературою. Будь-який бажаючий зміг подивитися книжкові новинки, погортати журнали, почитати вірші, казки, а також отримати інформацію про бібліотечні послуги. Кожен гість міг вибрати вподобану йому книгу, почитати її, зручно розташувавшись на лавках і каруселях. Навіть найменші діти з задоволенням гортали книги і розглядали ілюстрації.  І, звичайно ж , присутні отримали невеличкі призи від працівників бібліотеки -  солодощі.
    За допомогою літературних конкурсів, вікторин, ігор бібліотекарі прагнули долучити жителів мікрорайону до книги і читання, як до найкорисливішого проведення дозвілля. Свято закінчилось, але малеча  довго не хотіла розходитись -  настільки їх заворожив «Читаючий дворик». Веселий  галас, сміх ще довго лунав на дитячому майданчику.
ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ У «ЧИТАЮЧОМУ ДВОРИКУ» !

 


 











 

 
 

1 коментар:

  1. Буймерська сільська бібліотека18 липня 2014 р. о 02:23

    Браво! Молодці ведучі! Чудова ідея! Успіхів у роботі і надалі!!!

    ВідповістиВидалити