понеділок, 7 липня 2014 р.

Книжковий дощ


     Пішли в минуле виставки звичайні. В даний час є маса можливостей показати книгу оригінально, щоб здивувати, а значить, зацікавити читача. Виставка - це завжди творчість і можливість поєднати в єдине ціле бібліотекаря, книгу і читача. Існує стійка думка, що виставка - це погляд на світ людини, який підготував її. Тому, дивлячись на виставку, оформлену на абонементі для дошкільнят  та учнів 1-4 класів Тростянецької районної бібліотеки для дітей, можна сміливо стверджувати, що підготували її люди з неабиякою фантазією і вірять у диво. Адже це так чудово: літають у повітрі книги.
  При розробці виставки за основу було взято слово «дощ», відповідно до цього, з планки звисають  стрічки, до яких за допомогою канцелярських затискачів прикріплені книги. На таких же стрічках розміщено і назва виставки. Виставка  прикрашена повітряними кулями, створюючи святковий настрій. Вся конструкція мобільна, дуже легка і рухлива, обертається від найменшого дотику, роблячи книги загадковими і привабливими.
   На виставці представлені як книги, що користуються підвищеним попитом, так і книги, з якими бібліотекарі хотіли б обов'язково познайомити маленьких користувачів. Виставка викликає у читачів незмінний інтерес, не залишає нікого байдужим, адже повз неї просто неможливо пройти. Діти «занурюються» в книжковий дощ, що створює ілюзію чарівності - кожна книга цієї виставки літає в повітрі.
   У багатьох користувачів виникає питання: «Чи можна брати книги з виставки?» Звичайно, можна і потрібно! І малята з задоволенням беруть книги для читання додому з незвичною виставки. Можна сміливо стверджувати, що жодна виставка в бібліотеці не оновлюється так часто, як «Книжковий дощ». Ще жоден читач не встояв перед спокусою зняти книгу зі стрічки.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар