четвер, 2 лютого 2017 р.

Бібліотека-найкращий друг


 Відвідування бібліотеки має супроводжуватися радістю, світлом, теплом, добротою. Особливо важливо перше знайомство дитини з бібліотекою.
 І сьогодні знову в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей  весело, гамірно і дуже цікаво, тому що в книгозбірні відбувся захід – посвята в читачі «Бібліотека-найкращий друг». До нас прийшли учні 2-б класу СШ№5, щоб стати справжніми ЧИТАЧАМИ. А щоб це сталося, їм довелося виконати безліч завдань, відповісти на каверзні питання, які їм підготували господині бібліотеки. Провела дітей по заплутаним казковим дорогам Королева Книга. І, звичайно, потрапити в Книжкове королівство  їм допомогло знання чарівних казок.
 Школярі почули від бібліотекарів історію створення книг, бібліотек.
Діти тепер знають, скільки людей і яких професій працюють над створенням книги, з яких відділів складається бібліотека, що таке читацький формуляр, каталог, картотека. Школярі вивчили  правила поводження з книгою, правила поведінки в бібліотеці.
На виставці-знайомстві «Книга-моє захоплення!» були представлені нові яскраві, красиві, чудово-ілюстровані дитячі книги. Вони відразу ж привернули увагу дітей.
В кінці свята учні урочисто виголосили «Клятву юного читача».





Немає коментарів:

Дописати коментар