четвер, 2 березня 2017 р.

Чарівник української байки



5 березня виповнюється 190 років від дня народження Леоніда Івановича Глібова, великого українського байкаря. Не одне покоління від безтурботних дитячих днів і до похилого віку супроводжують мудрі і проникливі, лагідні і ущипливі, жартівливі і сумовиті слова байок і пісень відомого поета. Леонід Глібов залишив нам у спадок безцінні скарби - свої книги. Байки Глібова актуальні завжди.
 До ювілею поета-байкаря працівники Тростянецької районної бібліотеки для дітей в СШ№3 провели літературну годину «Чарівник української байки». Учасниками заходу стали учні 5-х і 6-х класів. Діти познайомилися з життям та творчістю Леоніда Івановича Глібова. Школярі з задоволенням переглянули мультимедійну презентацію «Поетична палітра поета і байкаря». На заході  звучали твори Глібова «Лебідь, Щука і Рак», «Зозуля й Півень», «Жаба й Віл», «Сон», Цуцик» та багато інших. Чудовим доповненням до слів ведучої став фільм «Шановний ветеран нашої поезії».
Учні мали можливість переглянути літературу  з книжкової виставки-портрету  «В байках і ліриці живе його душа», яка знайомить присутніх з найяскравішими творами справжнього українця, видатного поета, байкаря, творця дитячих загадок.




Немає коментарів:

Дописати коментар