пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Патріотичне виховання дітей: виклики часу і завдання бібліотек




Національно-патріотичне виховання дітей є важливим напрямком  в діяльності бібліотек. Виховання  у молодого покоління почуття любові до Батьківщини, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визначені пріоритетами загальнодержавного рівня. Цій актуальній темі був присвячений семінар бібліотечних працівників району  «Патріотичне виховання дітей: виклики часу і завдання бібліотек», який  пройшов на базі районної дитячої бібліотеки-філії.
 Відкрила семінар заступник директора Раїса Михайлюченко, яка націлила бібліотечних працівників  на розуміння, що першочергове завдання бібліотек - популяризувати літературу, що сприяє прищепленню почуття патріотизму, причетності до історичної долі України, висвітлює події, котрі відбуваються на Сході України.
  Бібліотекар  Валентина Гладун надала методичні рекомендації про зміст, методи і форми роботи з дітьми різних вікових груп, виступ якої супроводжувався мультимедійною презентацією заходів, проведених районною дитячою бібліотекою-філією. Під час «круглого» столу  бібліотеки району обмінялися досвідом щодо національно-патріотичного виховання дітей у своїх книгозбірнях.
  Присутні на семінарі переглянули презентацію слайдів «Краєзнавство – дієвий засіб національно-патріотичного виховання дітей».
  Наприкінці  семінару бібліотекар  Валентина Бруєва провела майстер-клас по виготовленню червоних маків з паперу, як символу пам’яті в Україні.




Немає коментарів:

Дописати коментар