вівторок, 21 березня 2017 р.

Поезія-музика серця


 В Тростянецькій районній бібліотеці для дітей набирає обертів Тиждень бібліотуризму.  Другий день Тижня «Поетичний марафон» пройшов під назвою «Поезії чарівні звуки».
 Поезія - особливий світ, в якому душа відволікається від буденності і святкує свободу. Вона є слово, що виходить не стільки від розуму, скільки від серця. У віршах дихає саме життя-це знають всі, хто любить поезію. У цьому переконалися і учні 9-го класу СШ№1- учасники поетичного вернісажу «Поезія-музика серця», який був присвячений Всесвітньому дню поезії. Юні шанувальники поезії мали чудову нагоду доторкнутися до творчості місцевих поетів під час мультимедійної презентації «Поети-земляки». На заході прозвучали твори  Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Ганни Чубач, Марини Цвєтаєвої, Анни Ахматової, Редьярда Кіплінга у прекрасному виконанні школярів  Катерини Давидової, Анастасії Халізової, Андрія Шаповала, Любові Морозової, Лізи Гостєвої, Інни Лапіної, Марії Слабоспицької, Тетяни Аболєнцевої та класного керівника 9-го класу Людмили Іванівни Коваленко.
 До декламації приєдналися і гості поетичного вернісажу, члени клубу «Ліра», поетеси  Марія Іванівна Бородіна  та Алла Іванівна Захарченко. Вони поділилися своїми особистими уподобаннями і  щиро та натхненно читали власні вірші.
 До Всесвітнього дня поезії в читальній залі була організована книжкова виставка-феєрія «Поезія-це скарб усіх віків, це діамант величиною з слово!» Представлена на виставці література знайомить шанувальників  поетичного слова  зі збірками відомих українських, зарубіжних поетів, з творчим доробком молодих авторів. Познайомившись з виставкою, ніби поринаєш в чарівний світ поетичних звуків, починаєш цінувати красу природи, людські стосунки, відпочити душею.











Немає коментарів:

Дописати коментар