середу, 12 квітня 2017 р.

Я маю право жити на землі, творити, дихати,учитись




  Про права, свободи й обов'язки людини, громадянина і, в першу чергу, дитини, йшлося у Тростянецькій районній бібліотеці для дітей.  Бібліотекарі організували для своїх читачів, учнів 3-х класів СШ№2, інформаційно-правовий майданчик  «Я маю право жити на  землі, творити, дихати,учитись».
 Бібліотекар ознайомила дітей з правами, що гарантуються законом, наголошуючи на тому, що кожна людина є єдиною та унікальною.  В ході бесіди учні познайомилися зі статтями Конвенції ООН по правах  дитини. Діти уважно слухали, із задоволенням задавали питання і обговорювали різні ситуації, які потягли за собою порушення прав дитини. Юні користувачі задумалися над можливими наслідками тих чи інших вчинків, дізнатися, коли можна і потрібно звертатися по допомогу до  держави і закону, як слід поводитися на дорозі, на вулиці, в школі, в сім'ї, в магазині, на відпочинку.
 Діти з цікавістю переглянули  мультимедійну презентацію  «Знай свої права, дитино», відповіли на питання правової вікторини «Права казкових героїв», взяли участь у грі «Юридичний аукціон».
 На захід завітав поштар Пєчкін. Він приніс юним правознавцям телеграми від казкових героївПрисутні повинні були вгадати від кого телеграма і які права порушені в казках.
 Знайти відповіді на безліч правових питань допомогли  книги з книжкової виставки-довідки  «Закон захищає дитинство». Вони навчать уміло користатися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, розуміти та берегти одне одного, не лише у своїй родині чи серед своїх друзів, а й у всьому світі.





Немає коментарів:

Дописати коментар