вівторок, 4 квітня 2017 р.

Феєрверк казок «Читаємо казки Г.К.Андерсена»




 До дня народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена працівники Тростянецької районної  бібліотеки  для дітей приготували для своїх користувачів різноманітну програму. Так, для учнів 2-х класів та 4-а класу СШ№2 був проведений феєрверк казок « Читаємо казки Андерсена».  Чимало цікавого  діти дізналися про життя дитячого письменника з репортажу-подорожі «Чарівний світ казок Андерсена». Подорожуючи казковими світами, діти зустріли Дюймовочку і разом з нею відповідали на запитання літературної вікторини «З книг в загадку», розгадували кросворди та філворд. У «Відеосалоні  Олє-Лукойє» демонструвалися мультфільми за мотивами казок Андерсена. В «Арт-студії Дюймовочки» юні книголюби розфарбовували картинки з творів великого казкаря. Серед школярів був влаштований турнір знавців казок Ганса Крістіана Андерсена.
  В читальній залі дітей чекала не просто красива книжкова виставка, а виставка – загадка «Казкар датського королівства». Біля виставки - дошка оголошень, авторами яких є казкові персони. По тексту оголошень читачам потрібно було визначити казку. В «Бюро знахідок» треба було відшукати господарів втрачених речей - героїв казок Андерсена. Тут були: шкаралупа волоського горіха, яка служила Дюймовочці колискою, паперовий човник, горох Принцеси на горошині, лебідь, парасолька Оле-Лукойє та інші. Серед книг були розкладені листочки з загадками, розгадати їх було нескладно, так як підказкою служили, розташовані на виставці, яскраві казки.
Літературне свято закінчилося.  Воно  показало, що діти дуже люблять читати, а казки Ганса Крістіана Андерсена є одними з найулюбленіших.






Немає коментарів:

Дописати коментар