вівторок, 25 квітня 2017 р.

Свої Чорнобиль знає кольори: весна і сонце-до, і горе-після



26 квітня 1986 року… Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. Вибух, що стався 26 квітня в Чорнобилі, ось уже 31 рік не втихає у нашій свідомості.
 До цієї трагічної дати працівниками Тростянецької районної бібліотеки для дітей в ЗОШ№4 була проведена година шани «Свої Чорнобиль знає кольори: весна і сонце-до, і горе-після».  Учасниками заходу стали учні 5-11-х класів.
 Бібліотекар розповіла дітям про трагедію, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки, які відчуваються до сьогодні на майбутніх поколіннях. Гарним доповненням розповіді стала мультимедійна презентація «Чорнобиль – біль і скорбота України». Присутні з цікавістю і болем  дивились хроніку  квітневих подій 1986 року під час перегляду відеофільму «Дзвони Чорнобиля».
 На захід був запрошений ліквідатор аварії на ЧАЕС, капітан запасу Сумченко Володимир Борисович. Затамувавши подих, слухали діти спогади гостя  про трагічні події квітня 1986 року,  достовірну інформацію про масштаби, причини і наслідки чорнобильської трагедії. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської  катастрофи. 
 Зацікавила школярів книжкова виставка-спогад «Пекучі сльози Чорнобиля». На ній представлені документальні та художні матеріали про Чорнобильську АЕС та зону відчуження сьогодні, спогади та розповіді очевидців, спеціалістів та ліквідаторів тієї страшенної катастрофи.
Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.






Немає коментарів:

Дописати коментар