пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Який довкола справжній рай-то все наш рідний серцю край

 

   Краєзнавча робота у сьогоднішній бібліотеці нерозривно переплетена з екологічним вихованням юних читачів. Першочерговим завданням бібліотекарі вважають формування екологічної свідомості у підростаючого покоління, популяризацію літератури по краєзнавству та розширення пізнавальних інтересів школярів.
     День краєзнавства Який довкола справжній рай-то все наш рідний серцю край”,присвячений  Всесвітньому дню водно-болотних угідь,який нещодавно відбувся в районній бібліотеці для дітей, є доказ тому. На гостину до бібліотеки було запрошено учнів 5-б класу СШ№2  разом з класним керівником В.В.Бабич.
      Цього дня в читальній залі відбувались неймовірні перетворення. Від початку це був виставковий зал, де проходило відкриття фотовернісажу “Ворсклянські краєвиди” та “Природа рідного краю”, люб’язно надані адміністрацією Гетьманського національного парку. Краса та подив, захоплення і гордість за рідний край-це ті почуття, які охоплюють кожного при перегляді виставки дитячих малюнків “Природа  в моєму житті”. Дивовижні роботи, справжні шедеври!
     Багато зацікавленості  викликали у дітей поробки  з природних матеріалів  народного умільця А.І.Бакраня. Тут можна було побачити: Курочку Рябу, яйце-райце, черепаху Тортилу, Сороку-білобоку,Дракона та  багато інших цікавинок, що тісно пов’язані з літературними творами. Тепер читальна зала-це вже літературна вітальня, бо тут звучали вірші обдарованих дітей-випускників СШ№2 з поетичного альбому “Мій рідний край, неначе рай” у виконанні учнів 5-б класу: Синявіної Марини, Волошиної Дани, Боброва Ігора, Мацовкіна Артема, Почкуна Антона, Басова Артема. З великим хвилюванням свої перші  поетичні спроби представляли Женя Скребець і Алла Комишанська, за що отримали гучні оплески свої однокласників.
       І ось читальна зала перетворилася на кінозал, бо прийшов час перегляду фільму “Диво-перлина рідної Тростянеччини - Гетьманський національний парк”. Перед його демонстрацією слово було надано провідному спеціалісту екологічної освіти Н.М.Євдокимовій.
    Та найцікавіше перетворення читальної зали  в казкову галявину сталося з появою Лісовичка(бібліотекар В.Гладун). Добродій завітав до школярів  з веселим настроєм, оберемком загадок “Істоти різні-добрі та грізні”, “Росте зеленаво-наліво й направо”,”Дерева нашого лісу”. За участь у загадковій вікторині-грі дітлахи отримали солодощі від шоколадної фабрики “Україна” та благодійного фонду “Тростянеччина-рідний край.
      І в кінці заходу читальна зала слугувала Лісовим  фотосалоном,  де учасники залюбки фотографувалися на згадку про чудове свято.
 
     
 
.
     
 
 
 
 
 

     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар