четвер, 14 лютого 2013 р.

Знай. Люби. Бережи природу рідного краю.

 
     Тростянецька районна бібліотека для дітей приділяє велику увагу вихованню екологічної культури дітей, бережливого ставлення до природи й всього живого, прищеплює їм відповідальність за екологічно чисте майбутнє. Саме про це свідчать заходи, які проводяться в бібліотеці. Одним з таких заходів є екологічна мандрівка,,Люби. Бережи природу рідного краю’’, яку бібліотекарі підготували  спільно з працівниками Гетьманського національного природного парку. Мандрували рідним краєм учні 4-А класу СШ№2.На початку маршруту діти подивувалися оформленню читальної зали. Це був справжній ,,Лісовий куточок”, де експонувалися дерева, будиночок лісовичка, власне сам – лісовичок та тварини- іграшки. Вся ця краса звичайно ж приваблювала погляди читачів, пробуджувала цікавість.
     І ось бібліотекар читальної зали Н.Бельська, запрошує присутніх в подорож стежками рідного краю та оголошує зупинки: ,,Паркова”, ,,Казкова”, ,,Екологічна”, ,,Літературна”. На ,,Парковій стежині юних  читачів зустріла провідний спеціаліст з екологічної освіти Н.М.Євдокимова. Наталія Миколаївна запропонувала дітям відео презентацію ,,Гетьманський національно-природничий парк”. Учні дізналися багато корисної інформації: про походження назви парку, його логотип, дату заснування, про рослинний і тваринний світ природної перлини нашого краю. Потім гостя провела цікаву гру ,,Екологічний світлофор’’, де йшлося про те,що можна і не можна робити на природі. Діти швидко орієнтувалися в заданій ситуації і намагалися знайти правильне рішення. Слідуючи далі  за визначеним маршрутом, подорожні зустрілися на ,,Таємничій станції’’ з Кікіморою  (В.Гладун). Разом з нею вони влаштували перегони на мітлах, позмагалися в грі ,,Світлячок”, відгадували загадки з пташинного гнізда й задоволені гарно проведеним часом поспішили на ,,Екологічну стежину”. Тут юних читачів захопило театралізоване дійство “Буду я природі другом”, де учасниками були Земля,Вода, Повітря, Сонце і Любов. Вони у віршованій формі розповіли про користь,яку   приносять  планеті, закликали любити рідну природу та турбуватися про неї. Активними учасниками заходу були Нарожна Катя, Косяченко Віталій, Кириченко Альона, Євдокимова Дана, Цьома Назарій та ін.
       А закінчилася подорож на Літературній стежині”, де присутніх порадували віршами про прекрасний зелений світ Могилка Нікіта, Ложечник Вікторія, Гостєв Олег. Після свята всі учасники заходу сфотографувалися на згадку, а ще поласували солодощі.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар