середу, 20 березня 2013 р.

Тиждень дитячого читання розпочато!

 
                                                         З книгою і словом поріднися,
                                                          Хай буде книга-твій насущний хліб.
                                                          Тож зачерпни із неї і напийся
                                                          Снаги, що в серці залишає слід.
     Ось і прийшла весна! Разом із пробудженням природи весна несе нам багато прекрасних свят. Тиждень дитячого читання є улюбленим у дітвори, для усіх, хто пов’язав своє життя з книгою, з дитячою бібліотекою.
         У незалежній Україні Всеукраїнський Тиждень дитячої та юнацької книги було засновано 22лютого 1993року, а з 2009 року він отримав назву Всеукраїнського тижня дитячого читання. Протягом семи весняних днів в районній бібліотеці для дітей проводитимуться різноманітні масові заходи, під час яких діти мають можливість ознайомитись з новинками літератури, разом з героями нових і вже давно відомих улюблених книг перенестись у далеке минуле нашого краю, здійснити подорожі по улюбленим творам.
         Тиждень дитячого читання,який у цьому році проходить під гаслом “Сузір’я вічного й святого-дитяча книга на землі”,  в районній бібліотеці для дітей стартував літературним ранком “До нас у гості завітай, книгу зі святом привітай”. На свято зібралися школярі 2-а класу сш№5. Ведуча заходу бібліотекар В.Гладун познайомила присутніх з історією народження її Величності Книги, розповіла про найменшу і найбільшу книги у світі. У всі часи народ цінував і шанував книгу,про книгу складено багато прислів’їв і приказок. Але у нас на святі випадково переплуталися початок та закінчення прислівя. Діти з задоволенням допомогли навести лад у рядочках. А далі розпочалося театральне шоу-зустріч з героями улюблених казок. До нас завітали Карлсон (бібліотекар О.Колцун) і Пеппі Довга Панчоха (бібліотекар В.Бруєва) з загадками , літературною вікториною  “Казку швидко ви впізнайте і героїв відгадайте”. Маленькі читачі з величезним задоволенням взяли участь у цікавих та пізнавальних конкурсах, іграх “Ерудит”, “Хто швидше” і багатьох інших.  Всі присутні отримали солодкі подарунки від шоколадної фабрикиУкраїна”та благодійного фонду “Тростянеччина-рідний край”.
          Свято пройшло шумно, весело, малеча залишилася дуже задоволеною. А для нас, працівників бібліотеки, найдорожчою оцінкою нашої праці стали дитячі слова: ”Як у вас класно! Ми хочемо до вас ще!".
 Дорогі діти, двері нашої бібліотеки і наші серця відкриті для вас завжди!
 
                                                     
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар