середу, 13 березня 2013 р.

Шевченківські свята в бібліотеці

                            Є правда вічна і єдина,
                        Не відібрать її у нас.
                                 Що наша мати – Україна,
                                                         А батько -  славний наш Тарас              
     Є в нашій українській літературі імена, що вбирають в себе душу народу, стали часткою його життя. Таким імям для нас, українців, стало імя Тараса Григоровича Шевченка ия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою,своєю силою і народною мудрістю. Славний син України, поет – патріот, виразник найглибших прагнень народу – Тарас Григорович Шевченко, всі свої сили та життя віддав служінню своєму поневоленому народові. Його вірші вражали серце кожної людини. Вони переписувалися, передавалися з  уст в уста, а багато з них стали народними піснями.
     Для нас поезія Кобзаря завжди була і буде найважливішим духовним скарбом, з якого ми черпаємо свої надії і віру в світле майбутнє нашого народу.
      Вже стало традицією проведення в березні Шевченківських свят в бібліотеці, в яких з задоволенням беруть участь діти міста.
 
     7 березня в районну бібліотеку для дітей завітали учні 6-Б класу  СШ№5, щоб прийняти участь у літературній мандрівці ,,Тарасова світлиця”,  присвяченій 199-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Для школярів 6-В класу СШ№5  в компютерній залі було проведено літературно музичне свято ,,Велич і безсмертя великого генія народу”.  Присутні з задоволенням  прослухали розповідь про нелегке життя Тараса Григоровича Шевченка. Школярі  на прикладах шедеврів Кобзаря відчули красу і складність людських почуттів, тяжку долю бідних людей, знайшли ще один ключик до розкриття творчості Шевченка. Діти виявилися неабиякими знавцями творів Тараса Григоровича: декламували вірші поета і обговорювали їх. Захід був вдало доповнений відеопрезентаціями  ,,Шевченко – художник і  ,,Вічний як народ. Школярі взяли активну участь у літературній вікторині ,,Що ти знаєш про Т.Шевченка”, а також познайомились з переглядом ,,Живуть у серці моєму слова твої, безсмертний наш Кобзарю”, де представлені книги Кобзаря та твори про нього. Найактивніші учасники заходу отримали солодкі подарунки від шоколадної фабрики Україна та благодійного фонду,,Тростянеччина - рідний край”. А для найменших користувачів бібліотеки, діток старших груп ,,Берізка” і ,,Їжачок” дитячого садочка  ,,Калинка”, був проведений літературний ранок ,,Іду з дитинства до Тараса”. З розповіді бібліотекарів малята дізнались про життєвий і творчий шлях Кобзаря, прослухали вірші поета, з відеопрезентації  дізналися про картини, які написав Шевченко . Діти здійснили віртуальну мандрівку музеями Тараса. Для малечі у виконанні  відомих співаків прозвучали пісні на слова поета.
      Слово Шевченка, його життя  і подвиг в імя народу житиме вічно .Народ пронесе його через віки.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар