четвер, 21 березня 2013 р.

Безпека дітей в Інтернеті


     В рамках Тижня дитячого читання розпочалася акція “Безпечний Інтернет”, в якій візьмуть участь 4 бібліотеки-переможниці програми “Бібломіст”- Тростянецька районна бібліотека для дітей, Боромлянська, Станівська і Новгородська бібліотеки-філії.
     З кожним роком кількість користувачів світової мережі неухильно зростає. Більш того, разом з дорослими, доступ до комп’ютерів отримують також і діти, а тому не секрет, що серед відвідувачів Інтернету зростає частка юної аудиторії. І хоча на екрані компютера Інтернет представляється дитині абсолютно віртуальним світом, тим не менше в ньому існують загрози, здатні заподіяти реальну шкоду.
     В районній бібліотеці для учнів 4-б класу сш№5 пройшов веб-урок “Безпека дітей в Інтернеті”. Під час заходу присутні  прослухали, що роблять діти та підлітки в інтернеті, про Інтернет-залежність, часові норми перебування за комп’ютером для дітей різного віку,  познайомилися з правилами Інтернет- етики  для дітей і підлітків, відгадували загадки про комп’ютер і Інтернет. Програму урока вдало доповнила презентація”Сказ об Интернете”, відеороликиНебезпечний Інтернет”та “Діти про безпеку в Інтернеті”. Учні не тільки прослухали інформацію, а й  доповнювали розповідь бібліотекаря цікавими фактами і випадками , які траплялися  з ними або їх друзями в  мережі, познайомилися з літературою, представленою на кібервиставці “Крокуємо в майбутнє разом з Інтернетом”

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар