середу, 22 травня 2013 р.

Бібліотечно – консультативна школа

          22 -23 травня 2013 року в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей відбулася бібліотечно – консультативна школа ,,Організація обслуговування користувачів – дітей з використанням новітніх інформаційних технологій” спільно з Сумською обласною дитячою бібліотекою ім. М.Островського, в якій взяли участь заступники директорів ЦБС, методисти по роботі з дітьми, завідуючі дитячих відділів та відділів обслуговування користувачів – дітей ЦРБ і РБ Сумської області. Мета школи полягала в підвищенні фахового рівня бібліотечних працівників і розповсюдження кращого досвіду роботи.
         Учасники бібліотечно – консультативної школи прослухали виступи своїх колег, переймали передовий досвід, ділились своїми проблемами. Більшість виступів було присвячено питанням впливу новітніх  технологій і Інтернету на інформаційне обслуговування читачів – дітей та новим формам роботи.
           Відкрив засідання начальник відділу культури і туризму Тростянецької районної державної адміністрації В.І. Перетятько виступом: ,,Заклади культури Тростянецького району: здобутки і перспективи”.
            Тему: ,,Новітні інформаційні технології в бібліотеках Тростянецької ЦБС” – представила директор КЗ ,,Тростянецька РЦБС” Л.М. Єфремова.
             ,,Тростянецька районна бібліотека для дітей запрошує…” – з такою презентацією виступила Р.В. Михайлюченко, заступник директора КЗ ,,Тростянецька РЦБС" по роботі з дітьми.
               Актуальну тему: ,,Бібліотеки в новому інформаційному середовищі – висвітлила у своєму виступі В.М. Школа, заступник директора ОКЗ  ,,Сумська обласна дитяча бібліотека ім. М.Островського.’’
               Учасники бібліотечно – консультативної школи мали змогу почути й побачити виступ – презентацію,,Дитяча бібліопланета” - яку провела І.М. Оберлянд, бібліотекар сектора реєстрації користувачів та автоматизації бібліотечних процесів ОКЗ ,,Сумська обласна дитяча бібліотека ім. М.Островського,в якому був висвітлений досвід роботи дитячих бібліотек України з використання новітніх інформаційних технологій.
             ,,Безпечний Інтернет” – таку назву мала мультимедійна презентація акції, Тростянецькій ЦБС, в якій взяли участь 4 бібліотеки - переможці програми ,,Бібліоміст”: районна бібліотека для дітей, Боромлянська, Станівська і Новгородська сільські бібліотеки – філії. Презентацію представила В.В.Гладун, бібліотекар абонементу 1-4-х класів Тростянецької районної бібліотеки для дітей.
              Новою формою в роботі районної бібліотеки для дітей стали  скайп – зустрічі. Учасники бібліотечно – консультативної школи переглянули скайп – зустріч учнів 5-Б класу СШ№2  з молодою українською письменницею Галиною Ткачук, автором дитячих книг: ,,Славка”, ,,Вікно до собаки”, “Рукавичка” та інш. Школярі навперебій сипали запитаннями, на які Галина Ткачук давала змістовні і цікаві відповіді. З них діти дізнались про інтереси автора та її творчі задуми. Ведучою зустрічі була В.В. Гладун,бібліотекар абонемента 1-4-х класів районної бібліотеки для дітей.
       Для учасників бібліотечно – консультативної школи була організована екскурсія до  Тростянецького краєзнавчого музею, музею шоколаду, садиби Голіциних та інші.
       Другий день бібліотечно – консультативної школи проходив на базі Боромлянської сільської бібліотеки – філії, де змістовно і цікаво відбулося знайомство з бібліотекою.
     З презентацією досвіду роботи Боромлянської сільської бібліотеки – філії : ,,Сільська бібліотека – центр інформації, культури і дозвілля для місцевої громади”- виступила Л.О.Бондаренко, завідувач Боромлянської сільської бібліотеки – філії.
     Цікавим був виступ : ,,Нові бібліотечні послуги: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці”- який підготувала Н.Б. Нагорна, завідувач відділу інформації та маркетингу ОКЗ ,,Сумська обласна дитяча бібліотека ім. М.Островського. Жваво і змістовно пройшло обговорення перших підсумків діяльності пунктів вільного доступу до Інтернету, в якому брали участь всі присутні, після яких В.М. Школа,заступник директора ОКЗ ,,Сумська обласна бібліотека для дітей ім. М.Островського”, наголосила на ефективності проведення бібліотечно – консультативної школи, відзначила роботу працівників Тростянецької районної бібліотеки для дітей та Боромлянської сільської бібліотеки – філії.
        Всі учасники заходу висловили свою щиру вдячність колективу Тростянецької районної бібліотеки для дітей за теплу зустріч та незабутній відпочинок на лоні природи.
            

        

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар