середу, 8 травня 2013 р.

Та ніхто і ніде не забутий.

        
    Перемога у Великій Вітчизняній війні – подвиг і слава нашого народу. 9 травня- День Перемоги- залишається незмінним, дорогим, трагічним і скорботним, але в той же час і світлим святом. 9 травня 1945 року… Все далі і далі від нас ця дата. Але ми памятаємо, якою ціною дісталася нашим дідам ця велика Перемога.
    Напередодні святкування великої дати, яка об’єднує мільйони людей – День Перемоги над фашизмом,у районній бібліотеці для дітей відбулася меморіальна година “Та ніхто і ніде не забутий, пам’ять про Вас бережуть, тож навіки в граніті могутнім,ваші подвиги й слава живуть”. На зустріч були запрошені учні 8-го класу СШ№1.
    Вічна пам’ять про загиблих у цій війні вічна. Вона буде жити в усіх поколіннях, буде передаватися від батька - до сина, від сина – до свого сина, шрами війни не загоює час. Не можна забути те лихо,те горе, яке принесла нашому народу війна. Люди всіх поколінь будуть пам’тати тих, хто віддав життя, захищаючи нашу Батьківщину від полчищ фашистів. Про це розповіли присутнім бібліотекарі В.Гладун і О.Колцун. З неприхованим інтересом і увагою слухали школярі колишнього директора Тростянецької ЦБС Ольгу Борисівну Вчорашню. Ольга Борисівна, сама будучи дитиною війни, поділилася спогадами про ті страшні часи. Тремтячими від хвилювання голосами діти читали вірші, присвячені святу Перемоги, розповідали про своїх прабабусь і прадідусів, які брали участь у боях Великої Вітчизняної війни. Хвилиною мовчання і запаленою свічкою присутні вшанували пам’ять загиблих героїв. До уваги дітей була представлена хроніка подій Великої Вітчизняної війни. Діти вслухалися в суворий голос Юрія Левітана, який повідомив про початок війни. А ще урочисто звучали пісні воєнних років. З перегляду літератури “ Вічний вогонь пам’яті” учні познайомились з книгами, які відображають хроніку основних подій Великої Вітчизняної війни та матеріали про людські жертви  під час боїв 1941-1945 років.
     Бібліотечні заходи до Дня Перемоги – це данина пам’ яті подвигу і мужності великого народу, який поніс величезні втрати у війні, свідчення глибокої поваги до покоління фронтовиків, трудівників тилу, які показали людству приклад героїзму і вірності Батьківщині.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар