суботу, 25 травня 2013 р.

Книги будують мости


       Упевненою ходою пройшов в дитячих бібліотеках області Спільний (віртуальний) проект ,,Книги будують мости’’, який розпочався 15 лютого і проводився з ініціативи Курської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва (Російська Федерація) за участю Сумської обласної дитячої бібліотеки ім.М.Островського.
       Проект присвячений 70-річчю визволення Сумщини від німецько-фашистських загарбників і 70-річчю Курської битви. На думку організаторів і співорганізаторів Проекту, участь в ньому юних користувачів бібліотек стимулюватиме у дітей бажання читати кращі твори української і російської літератури.
        Його мета-розвиток інформаційного міжнародного співробітництва, формування у дітей Сумщини і Курської області толерантного відношення до представників різних національностей і культур,популяризації творів української і російської літератури про героїзм і мужність радянських людей у роки Великої Вітчизняної війни.
       Учасники Проекту, учні 1-11класів, творчо, оригінально, нестандартно представили роботи у двох номінаціях:,,Мій улюблений український та російський письменник, поет” та ,,Мій улюблений твір української та російської літератури про Велику Вітчизняну війну”, в яких відобразили своє відношення до творів української і російської літератури, у т.ч.творів про Велику Вітчизняну війну.
        На розгляд обласного організаційного комітету, до складу якого ввійшли заступник начальника управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Демченко Л.О.,фахівців обласної дитячої бібліотеки ім.М.Островського, вчитель світової літератури ЗОШ№12 Бражнікова Л.Є. та кореспондент місцевої газети ,,Ваш шанс’’ Гагіна О.О., було подано 83 роботи (поетичні твори, новели, есе, оповідання, буктрейлер), читачів дитячих бібліотек області.
      За оцінками журі, переможцями Спільного (віртуального) проету ,,Книги будують мости ” стали роботи 10 учнів з різних районів Сумської області. Однією із них у номінації ,,Мій улюблений український та російський письменник, поет ” стала учениця 8кл. ЗОШ№3 м.Тростянець Колєснік Надія за твір ,,Сповідь Ліні Костенко”.
      Всі роботи переможців та активних учасників Проекту будуть відзначені грамотами і дипломами від організаторів та увійдуть до збірки літературних робіт ,,Книги будують мости’’, який видасть Курська ОБДЮ і Сумська обласна дитяча бібліотека ім.Островського.
    Тростянецька районна бібліотека для дітей вітає переможців і учасників цього конкурсу. Сподіваємось, що і надалі будуть проводитися подібні конкурси, які служать обміну досвідом та розвитку культурних зв’язків бібліотек України та Росії, а також вихованню у молоді поваги до світових  культурних надбань, зміцненню дружби і взаєморозуміння між народами. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар