вівторок, 21 травня 2013 р.

Скайп – зустріч з письменником

    Однією з нових форм роботи в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей стало проведення скап-зустрічей з українськими письменниками. Так,  у травні для учнів 5-Б класу спеціалізованої школи №2 була організована і проведена скайп - зустріч з молодою письменницею, журналісткою,”новою зірочкою’ на небосхилі сучасної української дитячої прози Галиною Ткачук.
   Галина Сергіївна Ткачук народилася 27 серпня 1985 року в місті Хмельницький. Авторка книжок “Біле благо”(поезія,2003),”Славка”(повісті та оповідання,2006),”Я та інші красуні”(оповідання,2012),”Вікно до собаки” (повість для дітей, 2011), “Найкращі часи”(оповідання,2012). Стипендіатка Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща “GAUDE POLONIA”. Володарка першої премії Всеукраїнського конкурсу на найкращі твори для дітей “Золотий лелека» та відзнаки дитячого журналу “Ангелятко”. Галина Ткачук здебільшого дитяча письменниця. У її книгах багато тварин і сама вона порівнює себе з білкою: всередині і зовні. Девіз Галини -”Не в тому справа, скільки я тягну, а в тому, що зі мною веселка”.      Зустріч проходила у чудовій, дружній  атмосфері. Під час спілкування Галина Сергіївна розповіла про книги, які вже вийшли друком, про своє дитинство, навчання у Києво-Могилянській академії, розповіла звідки черпає натхнення і сюжети для своїх творів.Читачі  почули відповіді на запитання, що їх цікавлять. Діти поділилися враженнями від прочитаних ними книг  письменниці “Вікно до собаки”, “Рукавичка”, “Валентин”, “Найкращі часи”.  В бесіді з дітьми Галина Сергіївна дізналася, що деякі з наших читачів теж пишуть вірші,і дала декілька порад юним поетам-початківцям.  Діти підготували сюрприз  Галині: намалювали малюнки до книг авторки “Вікно до собаки”, “Рукавичка” і показали їх письменниці. Вона була приємно вражена і впізнала Ласло Здобича і рукавичку. Малюнки бібліотекарі відправили  Галині Ткачук електронною поштою.  А присутні були вражені безпосередністю та дружелюбністю Галини, чим вона і завоювала наші симпатії.
    На завершення зустрічі всі подякували  письменницю за цікаву і плідну зустріч, побажали ій творчої наснаги, натхнення, подальших успіхів.
         В читальній залі бібліотеки була організована виставка “Від тих, хто пише-тим, хто читає”, до якої після заходу поспішили діти, щоб ознайомитися з літературними здобутками дитячої письменниці .

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар