понеділок, 7 квітня 2014 р.

Літературно - мистецький проект «Дитяча Шевченкіана до ювілею Кобзаря»


        З 27 січня по 21 березня 2014 року в рамках Року Тараса Шевченка в Україні в бібліотеках області, які обслуговують дітей, з ініціативи управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації та Сумської обласної дитячої бібліотеки ім. М. Островського, проводився літературно-мистецький проект «Дитяча Шевченкіана до ювілею Кобзаря» присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. Його метою було залучення користувачів-дітей до вивчення і збереження творчого надбання Т.Г.Шевченка, розкриття краси і сили Слова геніального сина України, популяризація книг, сюжети яких пов’язані з життям та творчістю Тараса Григоровича Шевченка, його перебуванням на Сумщині, а також активізація діяльності бібліотек у сприянні розвитку дитячої творчості та підтримки обдарованих дітей. Учасникам пропонувалося творчо, оригінально, нестандартно представити роботи, в яких би відображалося їх сприйняття життя і творчості Т.Г. Шевченка.
     Всього на розгляд обласного організаційного комітету, до складу якого ввійшли заступник начальника управління культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації Любов Демченко, голова Сумської організації Національної спілки письменників України Олександр Вертіль, старший науковий співробітник Сумського обласного художнього музею ім.Н. Онацького  В.М.Ткаченко і фахівці обласної дитячої бібліотеки
ім. М. Островського, було подано 179 робіт користувачів дитячих бібліотек з усіх регіонів області. З них 78 малюнків, 31 вишивка та 67 літературних творів.
  За оцінками оргкомітету літературно-мистецького проекту «Дитяча Шевченкініана до ювілею Кобзаря»  у номінації «Краща вишивка» II почесне місце зайняла робота «Спи, Тарасе, тихо, поки Бог розбудить» учениці Тростянецької CШ II-III ступенів №2 Надії Дяченко. Вітаємо Надію та всіх учасників, бажаємо творчих успіхів.
   Усі переможці будуть відзначені грамотами та подарунками від організаторів Проекту, учасників чекають подяки за участь.


Немає коментарів:

Дописати коментар