вівторок, 8 квітня 2014 р.

Чарівний ключик до країни прав


      Значне місце в роботі бібліотеки займає правове виховання користувачів. Основним завданням роботи з підростаючим поколінням є формування шанобливого ставлення до закону, порядку, нетерпимості до порушень законності та правопорядку, викорінення шкідливих звичок серед дітей, ознайомлення дітей та підлітків з Конвенцією ООН про права дітей та підлітків.
      В районній дитячій бібліотеці відбувся правовий калейдоскоп «Чарівний ключик до Країни прав» для учнів 3-а класу СШ№5.  На конкретних життєвих прикладах та матеріалах відомих казок бібліотекар Ніна Бєльська розкрила дітям основні положення Конвенції про права дитини. Повчальною для учасників заходу стала правова довідка «Ти маєш право знати свої права». 
        Учні взяли активну участь у літературно-правової вікторині «Герої книг мають право ...», у вікторині «Дитина має право», розіграли   ситуаційні ігри «Як вчиниш ти?», пограли в ерудит - лото «Закон про права дитини», під час  яких вчились, як поводитись,  щоб не потрапити в небезпечну ситуацію.
   Книги, представлені на перегляді літератури «Діти мають право», допоможуть користувачам краще розібратися в своїх правах і обовязках.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар