четвер, 24 квітня 2014 р.

Чорнобиль не має часу, Чорнобиль-це наш біль


       26 квітня 1986 сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції, яку назвали найбільшою екологічною катастрофою XX століття. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 28 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця.
    До цієї чорної дати в бібліотеці для дітей пройшла година-застереження «Чорнобиль не має часу, Чорнобиль-це наш біль», на якій були присутні учні 7-Б  та 7-В класів СШ№5.  Про трагедію, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки, які відчуваються до сьогодні на майбутніх поколіннях, розповіла бібліотекар Валентина Гладун.
 На захід був запрошений ліквідатор аварії на ЧАЕС, капітан запасу Володимир Борисович Сумченко. Затамувавши подих, слухали діти спогади гостя  про трагічні події квітня 1986 року, достовірну інформацію про масштаби, причини і наслідки чорнобильської трагедії. Запаленою свічкою і хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської  катастрофи. Школярі з цікавістю подивились документальний фільм «Дзвони Чорнобиля». Під супровод пісень «Чорнобильський біль», «На Чорнобиль журавлі летіли»  діти дивились на екрані хроніку  квітневих подій 1986 року. Бібліотекар ознайомила  дітей  з переглядом літератури «Пекучі сльози Чорнобиля».
     Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас.




Немає коментарів:

Дописати коментар