середу, 9 квітня 2014 р.

Мир і дружба не дива, або знай свої права


      Для учнів 3-б класу СШ№5 в бібліотеці для дітей був проведений правовий тренінг «Мир і дружба не дива, або знай свої права».
Дитя моє, права  дитини
Ти мусиш вивчити сумлінно.
Це так потрібно,так важливо.
Тож прочитай, завчи напамять,
Порадь і друзям прочитать.
Хай прочитають тато й мама.
Закони всім потрібно знать!
     Більше  50 років тому Організацією Об’єднаних Націй була прийнята Декларація прав дитини. У ній перелічені умови, за яких усі діти на Землі будуть щасливими. Вони мають право на дбайливе піклуваннядопомогу і захист. Бібліотекар Ніна Бєльська познайомила учасників заходу з основними правами та обов’язками дитини згідно цього документу. До вподоби дітям були пізнавально-правознавчі ігри «Веселий мячик», «Квітка-семиквітка», які допомагли юним читайликам краще осмислити та засвоїти серйозні речі. А вистави казок-експромтів допомогли юним громадянам розібратися, де ж саме порушувалися права героїв книжок та яких обов'язків вони не виконували. У грі «Мікрофон» діти мали змогу повторити правили безпеки життя. Під час медіа-вікторини  "Порушення прав казкових героїв" діти разом з бібліотекарем Валентиною  Гладун обговорювали ситуації, в які попадали казкові герої в країні прав та обов'язків. 
    Бібліотекар закликала дітей частіше опиратися на свої права в реальному житті,захищати себе, своїх однолітків, друзів,виховувати в собі гуманні почуття, доброзичливість,повагу до дітей різних національностей, до батьків,знайомих.
 


 




Немає коментарів:

Дописати коментар