вівторок, 14 лютого 2017 р.

Минули роки і забутий біль ран, та серце тремтить від слова «Афган»



З нагоди 28-ї  річниці виведення військ з Республіки Афганістан, Дня вшанування учасників  бойових дій на території інших держав, з метою патріотичного виховання читачів працівники Тростянецької районної бібліотеки для дітей  провели вахту пам’яті «Минули роки і забутий біль ран, та серце тремтить від слова «Афган» для учнів 9-а класу СШ№2.
 Бібліотекар ознайомила школярів з масштабами подій десятилітньої афганської війни, про бойові подвиги кращих синів і дочок, про безповоротні втрати України у цій військовій кампанії.
 Серед тисяч воїнів, що виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані були і наші земляки: Сергій Павлович Сайко, Віталій Олексійович Кузьменко, Валентин Юрійович Ісаєв. З розповіді гостей юні патріоти дізналися про готовність пожертвування собою заради товариша, безстрашність у бою, вірність бойовій дружбі, винахідливість у скрутній обстановці. Ці риси воїнської майстерності і доблесті були постійними супутниками цих, по суті, хлопчиків, одягнених у військову форму.
  Мультимедійна презентація «Афганістан-незагоєна рана покоління»,  відеоролик «Афганістан»,музичні відео-кліпи афганських пісень схвилювали учасників заходу до глибини душі, стали яскравим доповненням до слів ведучої.
  Наприкінці зустрічі присутні вшанували пам’ять тих, хто поліг в горах Афганістану, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.
  Напередодні,  до заходу була організована виставка-спогад «Афганістан: осколки пам’яті», на якій представлені документальні та художні твори, публікації з місцевих періодичних видань про долю воїнів-земляків.






Немає коментарів:

Дописати коментар