понеділок, 20 лютого 2017 р.

Як білих журавлів, як первоцвіт ранковий, як старовинний спів, плекайте рідну мову



   Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 21 лютого, Україна відзначає чудове свято – міжнародний День рідної  мови.
 Напередодні цієї дати Тростянецька районна бібліотека для дітей провела в СШ№5 для учнів 2-а класу мовознавчу мозаїку «Як білих журавлів, як первоцвіт ранковий, як старовинний спів, плекайте рідну мову».
  Розповідь бібліотекаря  про нелегкий шлях рідної мови,  її історичну долю дуже зацікавила школярів.  Діти продемонстрували свої знання з української мови,  дізналися про особливості й традиції цього свята, а також взяли активну участь у вікторині «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата»“.  Тема рідної мови прозвучала в віршах, які декламували учні.  Учасники заходу згадали загадки, прислів’я і приказки про мову, знання, книги.
  Школярі переглянули книжкову виставку-рекомендацію  “Любіть Україну і мову її солов’їну”, де ознайомились з книгами, що розкривають красу,  милозвучність, різнобарв’я, глибину рідної мови. Під час заходу відчувалась атмосфера тепла і затишку, і кожний присутній відчув, який неоціненний скарб є наша рідна українська мова.




Немає коментарів:

Дописати коментар