четвер, 9 лютого 2017 р.

Зі спортом по життю



7 лютого виповнилося  90 років від дня народження нашого видатного земляка, уродженця села Олексине, Олімпійського чемпіона, чемпіона Європи, багаторазового світового рекордсмена, заслуженого майстра спорту Володимира Петровича Куца.
 До цієї дати в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей, для  користувачів, учнів  шкіл міста, була проведена година шани «Зі спортом по життю». Бібліотекарі розповіли дітям  про дитячі  роки Володимира  Куца, його воєнну юність, службу в армії, становлення його, як спортсмена-стаєра, про його славетні   перемоги. Присутні дізналися,  що  міський стадіон носить ім’я Володимира Петровича Куца,  в селах Білка і Олексине відкриті меморіальні дошки, вулиці міста Тростянця  та села Олексине названі на його честь. Кожного року на вшанування пам’яті Володимира Куца проводяться змагання з кросу.    
 Прекрасним доповненням заходу стала презентація «Володимир Куц-гордість Сумщини», фільм «Золоті ноги» Мельбурна». Діти зацікавилися матеріалами з книжкової виставки-інсталяції «Спортивні перлини Сумщини», біля якої був проведений бібліографічний огляд «Спортсмени - земляки».
  В.П.Куц був символом безстрашності  і дерзання. Його ім’ям названа Олімпіада 1956 року. Такої воістину гучної слави не було, ймовірно, у жодного спортсмена.



Немає коментарів:

Дописати коментар