четвер, 16 лютого 2017 р.

Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли




 До річниці вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні в Тростянецькій районній бібліотеці для дітей відбувся урок героїзму «Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли», на якій були присутні учні 6-А класу СШ№5. Ведуча розповіла про трагічні події листопаду 2013 - лютого 2014 років, коли  після жорстокого розгону мирного протесту студентської молоді проти припинення підготовки до підписання угоди про Євроінтеграцію, тодішня  влада віддала злочинний наказ застосувати зброю і зробити «зачистку» Майдану. Тисячі поранених і більше 100 людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Небесна сотня викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну державу.
 Не залишилися осторонь цих буремних подій і наші земляки - тростянчани. Серед них був і гість заходу-Олександр Миколайович Савченко, емоційна і відкрита розповідь якого, не залишила байдужим  жодного учня. Він поділився своїми спогадами, емоціями, враженнями  від пережитих подій на Майдані, де патріоти гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
 Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх вояків, які загинули на Сході України. Захід супроводжувався  презентаціями «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», «Майдан. Україна. Шлях до Європи», хронікою Євромайдану, відео «Небесна сотня», «Мамо, не плач».
 Книжкова виставка-реквієм «Їх серця б’ються на небесах: пам’яті Небесної Сотні», яка  розгорнута для відвідувачів у читальній залі бібліотеки, познайомила школярів з книгами та матеріалами, що розповідають про патріотів, загиблих від пострілів снайперів, померлих у лікарнях героїв, названих народом Небесною Сотнею.




Немає коментарів:

Дописати коментар