четвер, 4 квітня 2013 р.

Крилаті гості з небесної високості

     Птахи прилетіли! Принаймі до Тростянецької РДБ. Облаштувалися  в читальній залі на книжковій виставці У пташиному царстві”. І ось невеликою зграйкою вони пурхнули на гілки дерева, що височить над виставкою. Значна частина птахів розмістилася на тематичних стендах “Господарі високої блакиті”, “Програма охорони чорного лелеки”, які надала адміністрація Гетьманського парку.
  З птахами пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій. Вони першими приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. Птахи-це пісня і політ, символ волі і простору. Квітень-це місяць, коли більшість пернатих повертається додому. Адже половина птахів, що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї. У Європі під загрозою зникнення понад 50% видів птахів. Від поведінки людей часто залежить їхня доля. Турбота про птахїів-це частина нашого життя.
    Міжнародний день птахів відзначено і в нашій книгозбірні -літературно-природничим святом “Крилаті гості з небесної високості”, в якому взяли участь учні 4-го класу СШ№4. На початку свята до гостей завітав Поштарик
 (В.Афанасьєв). Він запропонував присутнім прослухати цікавинки із життя пернатих.
    Далі відбулася презентація фільму “Птахи-невід’ємна частина природи Гетьманського  національного природного парку’, яку представила провідний фахівець відділу екологічної освіти Євдокимова Н.М. Діти були вражені тому розмаїттю птахів, які водяться на території парку, яку користь вони приносять та чому їх треба оберігати.
     А ще Наталія Миколаївна провела з юними користувачами міні-вікторину На гостинах у птахів”, відповіді на яку діти знаходили на полицях книжкової виставки.  Ведуча свята Н.Бєльська розважала учасників заходу грою “Загадки з пташиного гнізда”, читанням скоромовок про птахів, грою ”Пантоміма”, де діти зображували то похмурого орла,то веселого горобця. Все це пересипалося хвилинками - цікавинками із життя пернатих.
   Сподіваємось, що даний захід допоможе виховати у дітей любов до рідної природи та турботливе ставлення до птахів.

   

  

 

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар