четвер, 25 квітня 2013 р.

Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі

   26 квітня 1986 рік-чорний день в історії України, трагічна дата, коли на благодатній українській землі сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції. 26 квітня-день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування пам’яті героїв, які загинули під час ліквідації наслідків аварії.
    26 квітня 1986 року… Була весна-квітуча, напоєна пахощами землі. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і всього людства. Ось уже 27 років ця незагоєна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей. Від наслідків аварії померло 200 тисяч людей.
    З нагоди відзначення 27-ї річниці трагічної дати, працівники бібліотеки для учнів 6-7-х класів СШ№1 провели годину пам’яті  “Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі. Про трагедію, яка забрала життя багатьох українців і наслідки, які відчуваються до сьогодення на нашому поколінні, розповіли бібліотекарі В.Гладун і О.Колцун. На захід був запрошений ліквідатор аварії на ЧАЕС, капітан запасу Сумченко Володимир Борисович. Затамувавши подих, слухали діти гостя. Володимир Борисович поділився спогадами про  трагічні події квітня 1986 року. Запаленою свічкою і хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, які віддали своє життя за те, щоб ми дихали свіжим повітрям. З перегляду літератури ” Чорнобиль-гіркий полин” школярі змогли більше дізнатися про Чорнобильський урок, який ми не повинні забувати ніколи, урок мужності і стійкості.
    Продовженням години пам’яті став перегляд фільму “Дзвони Чорнобиля” та слайд-шоу “Збережімо дім , в якому живемо”.  В кінці заходу  наш гість подарував бібліотеці публіцистично-документальну книгу “Крізь вогонь і терни”, яка присвячена трагічним подіям 25-річної давності від дня аварії на Чорнобильській АЕС та героїчним подвигам сумчан.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар