пʼятницю, 19 квітня 2013 р.

Збережемо ми природу – України гарну вроду


                     Природа нам-як рідний дім
    Вона усім - як мати.
                             Щоб лад завжди був в домі тім,
              Про це нам треба дбати.
   Природа,яка дає нам все для життя, вимагає від нас дбайливого ставлення до себе. Всі ми у відповіді за нашу природу перед нащадками. Однак часом і дорослі, і діти бездумно, безвідповідально ведуть себе по відношенню до неї,і це приносить великі біди.
  З  метою формування у дітей дбайливого ставлення до навколишнього середовища, до Всесвітнього Дня довкілля в бібліотеці була проведена літературно-екологічна година Збережемо природу - України гарну вроду”. Учасниками заходу стали учні 3-б класу СШ№2.
  «Світ величезний, але все в ньому пов’язано нерозривними нитками життя. І щоб навколишній світ радував нас, щоб можна було в ньому жити –треба берегти і охороняти кожну  травинку і ліс; крапельку чистої води і океан; будинок, у якому живеш, рідну природу, країну і всю планету”,- такими словами розпочала захід бібліотекар В.Гладун Діти уважно слухали розповіді про дивовижну планету Земля, рідний край і нашу природу. На зустріч з дітьми завітала сама матінка Земля (бібліотекар О.Колцун). Від неї   учні  дізналися багато цікавого про взаємодію людини з навколишнім середовищем, отримали інформацію про охорону довкілля.  Адже які б не були різні тварини, рослини, птахи, комахи і людина, між собою вони дуже схожі - їм усім потрібне сонячне світло, вода, земля, їжа і повітря. Діти активно відповідали на питання з екології, відгадували загадки про братів наших менших, взяли участь у природознавчій вікторині, здійснили подорож по величезному і цікавому світу, відкрили завісу таємниці нашої флори і фауни.  До уваги школярів був запропонований перегляд літератури “У долі природи - наша доля”, з книг якого можна було дізнатися багато цікавого про дбайливе ставлення до природи. Завершенням заходу став перегляд презентації слайдів Бережімо дім, в якому живемо”.
 
 




  
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар