вівторок, 17 червня 2014 р.

Книга на п’єдесталі

 
  Книги завжди посідали особливе місце в житті людей. Вони – незмінні супутники кожного, хто прагне розвитку особистості, духовного та інтелектуального збагачення. « Книга – це віконце, через яке дитина бачить світ і самого себе» - говорив великий педагог В.О.Сухомлинський. Адже саме з книги діти дізнаються, що правда завжди перемагає кривду,  добро – зло, працьовитість винагороджується, а лінькуватість і пихатість караються.
      Для тростянецьких школярів книга є другом і мудрим порадником не тільки на уроках, а й під час канікул.   В районній бібліотеці для дітей пройшов День інформації «Книга на пєдесталі». В рамках дня для користувачів 2-х класів пришкільного табору  СШ№2  була проведена гра-подорож «Незвичайна мандрівка казковим потягом», учасниками літературної мозаїки  «Книга - храм духовний, що мудрості і дива повний» стали школярі пришкільного табору  СШ№1, а діти 4-х класів  пришкільного  табору СШ№3 залишись в захваті від проведеного для них літературного брейн-рингу «Хто книжки читає, той про все на світі знає». Бібліотекарями Валентиною Гладун і Реною Кулініч була показана лялькова вистава «Жителі Квіткового міста запрошують до міста Книжкового». Під час цих заходів з дітьми проводились конкурси «Бібліотека-книжковий дім», «Знавці казкової географії», «Розплутай клубочок», «Я тобі-ти мені». Юні читайлики закінчували  прислів’я і приказки про книги. А також  відповідали на запитання вікторини «Книжкові герої», яку учням запропонував казковий герой Колобок (бібліотекар Валентина Бруєва).
     Ведуча Валентина Гладун  ознайомила  відвідувачів  з новинками літератури під час «Книжкового доща новинок»,запропонувала до перегляду мультфільми, зняті за літературними творами.

 




 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар